Visie

We doorbreken al tien jaar de klassieke onderwijsvormen (ASO/BSO/KSO/TSO) door onze studierichtingen te bundelen in vijf studiedomeinen: de huizen. In elk huis bieden we een evenwaardige keuze tussen meer theoretische of eerder praktische richtingen. Je talenten – en dus niet je thuissituatie of andere factoren – bepalen waar je optimaal kan functioneren. Zo hoort het ook, vinden we.

 

Al vanaf de eerste graad zijn we daar heel consequent in: we sturen je geen éénrichtingsstraat in die achteraf niet de juiste blijkt te zijn, maar geven je volop de mogelijkheid om eerst te ervaren waar je talenten en je ‘goesting’ liggen. Want als je de juiste keuze kan maken, dan wordt leren zoveel leuker en stijgen je kansen op succes. Klinkt vanzelfsprekend, niet?

 

Ruime keuze

We kunnen deze uitdagende visie maar waarmaken door je een erg brede studiewaaier aan te bieden en dat doen we dan ook. Het moet al vreemd lopen om in COLOMAplus geen studierichting te vinden die aansluit op je talenten. In de derde graad heb je bijvoorbeeld de keuze uit maar liefst 25 studierichtingen. Daarvan zijn er heel wat uniek in de ruime regio.

 

Leerlingenbegeleiding

Een team van vijf leerlingencoachen staat voor je klaar. Een dipje? Nood aan een vertrouwelijk gesprek? Conflict gehad dat niet meteen opgelost raakte? Gezondheidsprobleem waarover je graag discreet wil blijven? De leerlingencoach maakt tijd voor je en probeert je trein weer op de rails te zetten.

Daarnaast werken we intens samen met stagiairs van de lerarenopleiding en studenten van Thomas More Hogeschool. Op woensdagnamiddag organiseren we met hun hulp bijwerksessies voor de vakken waar je op eigen kracht niet helemaal bijgebeend raakt.

 

Extra(muros)

COLOMAplus bruist van de activiteiten en die organiseren we regelmatig buitenshuis. Je mag dus rekenen op culturele uitstappen, bedrijfsbezoeken, werkplekleren, … Altijd boeiend om de theorie uit het klaslokaal ook eens te toetsen aan de praktijk in de ‘echte’ wereld rondom ons. De ligging van de school biedt trouwens een uitstekende uitvalsbasis om actief op verkenning te gaan (vlakbij het station en het stadscentrum en met veel interessante bedrijven op wandelafstand).

 

Smartschool

Smartschool is al jaren ons digitaal leer- en communicatieplatform. We gebruiken alle modules, zodat we iedereen snel en efficiënt op de hoogte kunnen houden. Enkele voorbeelden van gegevens die te raadplegen zijn via smartphone, tablet of pc:

  • resultaten op toetsen en taken;
  • rapporten;
  • afwezigheden (melden en bekijken);
  • schoolagenda;
  • lessenrooster;
  • brieven over uitstappen of andere activiteiten;
  • school- of klasnieuws.

Daarnaast kan je via Smartschool eenvoudig berichten sturen en ontvangen. Die vlotte en directe communicatie vinden we namelijk erg belangrijk.

 

Domein

Het schooldomein is groot en groen. Geen stenen woestijn dus, maar veel bomen en gras om tijdens de pauzes even te ontspannen in de buitenlucht. Het huis van de eerste graad heeft wel een eigen speelplaats, zodat de overgang van de basisschool heel vlotjes en vertrouwd kan verlopen onder leeftijdsgenoten.

 

En de gebouwen en klaslokalen? Er werd de voorbije jaren stevig gebouwd. Daardoor krijg je meestal les in bijzonder ruime en moderne lokalen die uitgerust zijn met de technologie van vandaag (digitale borden, meer dan 500 pc’s en mac’s, …). De bouwprojecten zijn daarmee nog niet afgerond: in november nemen we een splinternieuwe sportzaal in gebruik en andere plannen voor uitbreiding liggen al klaar. Da’s dus absoluut een troef van COLOMAplus.