Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

5 dingen die je moet weten over onze 1ste graad

  • 24 maart 2020
  • Huis van de Eerste Graad

Je staat te popelen om naar het middelbaar te gaan, en dat begrijpen we maar al te goed! Om je te helpen bij je schoolkeuze zetten wij graag enkele feiten over onze eerste graad in de kijker.

“Onze eerste graad is in de eerste plaats een warme school.”

1 . Warme school

De eerste graad in COLOMAplus is in de eerste plaats een warme school, met enthousiaste leraren, gedreven leerlingcoaches en een eigen directeur. We organiseren tal van boeiende, leuke activiteiten, projectweken en spetterende zelfgekozen talentdagen.

2 . Oog voor talent

In onze eerste graad kan je ‘proeven’ van verschillende talentmodules. Zo krijg je de kans om je talenten én je interesses te ontdekken en verder te ontwikkelen. Er zijn 5 ’talenttaarten’ waarvan je allemaal mag proeven om een idee te hebben van wat je verder wil ontwikkelen: Economie en organisatie / Kunst en creatie / Lifestyle en welzijn / Communicatie en recreatie / Voeding en horeca.

3 . We dagen je uit!

Ooit gehoord van co-teaching? Wel, hier combineren we verschillende vakken en dus ook verschillende leraren in aangrenzende leslokalen. Zo zorgen wij ervoor dat elke leerling wordt uitgedaagd en/of wordt bijgewerkt waar nodig. 

“Dankzij onze talentmodules en talentdagen krijg je de kans om je talenten en interesses te ontdekken.”

4 . Mooie omgeving en moderne gebouwen

Vergeet duffe schoolgebouwen omgeven door beton en grijze, grauwe zones. Onze school is gelegen op een prachtig groen domein met verschillende (moderne) gebouwen en in het midden een grote vijver. Bovendien heeft onze eerste graad niet alleen zijn eigen gebouwen, we hebben ook een aparte speelplaats waar het altijd gezellig vertoeven is, en een eigen refter waar we ’s middags onze boterhammetjes opeten.

5 . Boeiende studierichtingen voor jouw toekomst

Denk je al wat verder dan alleen de eerste graad? Onze bovenbouw bevat tal van unieke, boeiende studierichtingen waar vast iets tussenzit dat jou kan bekoren: van Architecturale en Beeldende Kunsten tot Haarzorg, van Communicatie en Media tot Network en IT, van Onthaal en Recreatie tot Fotografie. Maar er zijn er nog veel meer! Kortom: je vindt er vast een studierichting naar jouw zin.

“Onze bovenbouw bevat tal van unieke, boeiende studierichtingen waar vast iets tussenzit dat jou kan bekoren.”

Heb je nog vragen over onze school en onze eerste graad? Aarzel niet om ons te contacteren.