Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Veelgestelde vragen

Vind je hieronder je vraag niet? Laat het ons dan weten!

Inschrijven

Kan ik ook later instappen in (praktijkgerichte) studierichtingen?

Ja, dat kan! Je kan  zeker ook in een 3de, 4de of 5de jaar instappen. Onze leraren bieden je dan extra ondersteuning, zodat je eventuele achterstand snel is bijgewerkt.

Welke studierichtingen heeft COLOMAplus allemaal?

Bij ons op school vind je de meest uiteenlopende studierichtingen. Een overzicht daarvan vind je hier.

Waar vind ik het schoolreglement?

Dat vind je hier.

Bieden jullie ook extra begeleiding aan?

In de eerste plaats zijn de leraren en klastitularissen er voor elke leerling. Zij helpen je met veel plezier verder. Voor echte zorgnoden beschikken we over een team leerlingcoaches.

Wanneer en hoe kan ik inschrijven?

Meer info vind je hier. Tijdens het schooljaar kan je ook steeds contact opnemen met de school. We houden wel altijd een intakegesprek als je nog wil inschrijven van september tot en met januari.

Kostprijs

Hoeveel kost deze school?

Alles hangt af van de studierichting waarvoor je kiest. Wil je graag een kostenraming, dan kan je daarvoor een mail sturen naar info@colomaplus.be.

Hoeveel kosten de opleidingen?

De kostprijs van elke opleiding kan je navragen op school.

Organisatie

Waarvoor kan ik nog terecht op COLOMAplus?

Waar komen jullie oud-leerlingen terecht?

Veel van onze oud-leerlingen studeren verder, anderen kiezen voor een plek op de arbeidsmarkt. Getuigenissen van oud-leerlingen kan je hier lezen.

Is er een refter? Kan mijn kind middageten op school?

Elke leerling kan ’s middags terecht in een van onze refters. Voor onze 1ste graad hebben we een aparte refter. De leerlingen van de 3de graad mogen (mits toestemming van de ouders) ook buiten de school eten. Wie wil, kan bovendien (belegde) pistolets en koffiekoeken kopen in ons bakkerswinkeltje. En wil je warm eten, dan kan je terecht in onze selfservice.

Kan mijn kind na de lessen op school blijven studeren?

De leerlingen van de eerste graad kunnen drie dagen per week terecht in de huiswerkklas.

Wanneer gaan de lessen door?

Onze lessen beginnen om 8u30 en eindigen om 15u35. Onze leerlingen van de 3de graad hebben soms een 9de lesuur, en zijn dan tot 16u25 op school. Alle info over onze dagindeling vind je hier.

Hoeveel leerlingen zitten er in COLOMAplus?

Onze school telt bijna 1200 leerlingen. We zijn gelegen op een groot, groen schooldomein, en onze (praktijk)lokalen zijn verspreid over verschillende gebouwen. Onze eerste graad heeft een aparte speelplaats en ook een apart gebouw.

Is COLOMAplus makkelijk bereikbaar?

Onze school ligt op amper 400 meter van het station van Mechelen, en is dus makkelijk bereikbaar met de trein en de bus. Bovendien beschikken we over een ruime, overdekte fietsenstalling.