Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Paint it black: gastexpo in Hof Van Busleyden

  • 2 juli 2020
  • Huis van Creativiteit
  • Huis van Esthetische Verzorging

Een mooie KITOS-samenwerking tussen modestudenten, fotografieleerlingen en leerlingen schoonheidsverzorging en Haarstilist leverde de expo Paint it Black op in het Museum Hof van Busleyden.

Zwart en mode gaan al heel lang hand in hand. In samenwerking met de studenten mode van KITOS-zusterschool Ursulinen Mechelen verdiepten onze leerlingen van 6 Fotografie, 6 Schoonheidsverzorging en 7 Haarstilist zich in het thema Back to Black van Hof van Busleyden.

De modestudenten bestudeerden de modetrends uit de Bourgondische periode en kozen elk een kenmerkend detail uit een schilderij. Dit maakten ze nauwgezet na in onbewerkte wol en linnen. Met behulp van aloude verftechnieken kleurden ze het detail zwart, helemaal volgens de zwart-recepten uit die tijd.

Vervolgens integreerden ze het in een eigen creatief silhouet. Samen met onze leerlingen van 6 Fotografie, 6 Schoonheidsverzorging en 7 Haarstilist brainstormden ze over de creatieve invulling van een professionele modeshoot: welke make-upkleuren, bourgondische kapsels én de juiste locatie voor de shoot? De voorbereidingen kan je hier bekijken.

Het resultaat?

Een prachtige setting van meer dan 20 foto’s siert van 2 juli tot en met 13 september 2020 de museumtuin van Museum Hof van Busleyden in Mechelen.
De silhouetten én een collage van ‘ The Making Of’ kan je op de museumzolder bekijken.

© foto Campagnebeeld – Marie Peeters oud-leerlingen fotografie 2020.