Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Een nieuwbouw voor Onthaal en Recreatie en de modeafdelingen, met ook wetenschapslokalen

  • 4 mei 2021
  • Huis van Creativiteit
  • Huis van Communicatie en Recreatie

Nieuwbouw in COLOMAplus biedt meer creatieve ruimte voor 250 leerlingen.

Als alles goed gaat, pronkt er over enkele jaren een leertoren op de plek waar momenteel de H-blok staat. De leertoren zal bestaan uit 5 bouwlagen. Het gelijkvloers huisvest een polyvalente ruimte voor o.a. de studierichtingen Onthaal en Recreatie en het 7de jaar Gespecialiseerd Recreatiemedewerker. Vanaf september 2021 bieden we immers ook Onthaal en Recreatie vanaf het 3de jaar (tweede graad) aan. De polyvalente zaal (met podium) komt tegemoet aan de noden van deze praktische richting voor sport en spel en muzisch-creatieve activiteiten.

Op de eerste verdieping komen enkele nieuwe wetenschapslokalen, waar alle leerlingen uit de dubbele én arbeidsmarkt gerichte finaliteit op een innovatieve manier wetenschapsvakken kunnen volgen, in een vernieuwende technologische context. In totaal zal er extra ruimte voor 250 leerlingen bij gecreëerd worden.

De bovenste verdiepingen zijn voorbehouden aan de afdeling Mode van Ursulinen Mechelen, met een open creatief lokaal voor het ontwerpproces, een stoffenlokaal, enkele theorielokalen, grote ruimtes met naaimachines en 1 grote open atelierruimte.

De nieuwe richtingen van COLOMAplus in het derde jaar Mode en Creatie (Dubbele finaliteit) en Moderealisatie en textielverzorging  (Arbeidsmarkt gericht) zullen in de toekomst ook gebruik maken van deze praktijk- en theorielokalen.

Copyright Architectenassociatie AR-AS en MADAM architecten

“Dankzij onze scholengroep vzw KITOS verwelkomen we graag de creatieve modevervolgopleiding van zusterschool Ursulinen Mechelen in onze nieuwbouw. De nieuwe mode-opleidingen die we aanbieden zullen van hun expertise gebruik kunnen maken”, zegt Astrid De Groeve, directeur pedagogisch en personeelsbeleid COLOMAplus.

Architectenassociatie AR-AS en MADAM architecten zorgde voor een licht en compact volume dat mee opgaat in het groene domein van onze school. Alle binnenruimtes centraliseren zich rond één centrale organische wokkeltrap. Binnenin zal het ruimte- en lichtgevoel optimaal zijn. Elk lokaal zal een prachtig uitzicht op het domein hebben.

Naast het gebouw komt de doorgetrokken fietsostrade Antwerpen-Brussel. De leertoren zal vanop de trein Mechelen-Brussel zeer goed zichtbaar zijn.

De totale investering bedraagt € 3.4 miljoen excl BTW en kosten, waarvan € 1.3 miljoen capaciteitsmiddelen gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Men streeft ernaar het gebouw klaar te hebben tegen 1 september 2023.

Copyright Architectenassociatie AR-AS en MADAM architecten