- 5 mei 2021
Of een opleiding Hotel of Restaurant en keuken!
Of een opleiding Hotel of Restaurant en keuken!
Horeca, dat staat voor Hotel, Restaurant, Café. Daarmee ga je ongetwijfeld scoren bij een spelletje Trivial Pursuit!
Met de opleiding Horeca, Hotel of Restaurant en keuken word je niet alleen klaargestoomd om chef-kok te worden, we maken van jou ook dé zaalverantwoordelijke die klasse uitstraalt. Jouw aanstekelijke glimlach kan je zelfs herkennen van achter je mondmasker! Wedden dat het je ook een berg drinkgeld zal opleveren?
Een knelpuntberoep betekent dat er véél jobs zijn en té weinig (geschoold) personeel. Je hebt dus gegarandeerd de mogelijkheid om snel aan de slag te kunnen na je opleiding. Bovendien heb je in het 5de, 6de en eventueel 7de jaar veel stage zodat je meteen de nodige ervaring kan opdoen.
Een geklutst ei, een roerei, een zachtgekookt ei, een spiegelei, een omelet, dat kan iedereen.
Maar het wordt pas uitpakken als je de volgende technieken kan demonstreren: een gepocheerd ei, een espuma van ei, een frittata van ei, een tortilla van ei, mimosa van ei,…
Uiteraard leer je veel meer dan eieren bakken en koken. We leren je ten minste 57 verschillende technieken met vis, en 83 manieren om vlees te bereiden, met de lekkerste sauzen – uiteraard.
Jij wordt de ster van elk feest!
Is het je al opgevallen dat er veel kookprogramma’s zijn? Met sommige programma’s kan je zelfs je eigen restaurant winnen! Wie weet word jij wel de volgende Sergio Herman of Gordon Ramsey, want die mannen gaan binnenkort toch met pensioen.
Als dat plan om BV te worden niet is gelukt, dan kan je misschien wel influencer worden op social media? Foto’s van lekker eten worden immers massaal geliket en gedeeld. Dus maak gerust foto’s van je creaties en deel ze (uiteraard met de hashtag #COLOMAplus 😉).
New York, Parijs, of Barcelona. Overal ter wereld hebben ze goeie chefs nodig zoals jij.
Begin al maar te oefenen:
Of hou jij het voorlopig nog even op “Smakelijk”?
Onze praktijkleraars hebben bakken ervaring en zijn erg enthousiast om die ervaring door te geven aan jou. Ons netwerk met heel goede restaurants zorgt voor leerrijke stages die staan te blinken op jouw cv.
En naast praktijk krijg je uiteraard ook theorie zodat je na het 6de of 7de jaar eventueel nog kan verder studeren.
Wil je meer weten over de mogelijkheden van een opleiding Horeca, Hotel of Restaurant en keuken bij COLOMAplus?
Surf dan als de (hete) bliksem naar…