Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Infosessie voor startende leraren die uit de privé komen

  • 20 september 2021
  • Huis van de Eerste Graad
  • Huis van Creativiteit
  • Huis van Communicatie en Recreatie
  • Huis van Esthetische Verzorging
  • Huis van Gastronomie
  • Huis van Handel en Informatica

Collega Kristien De Ruyter maakte zelf jaren geleden de overstap en deelde haar ervaringen, tips en tricks.

Dat er als startende leraar heel wat op je afkomt, dat weten en begrijpen we maar al te goed. Daarom investeerden we de afgelopen jaren als school sterk in de opvang en opstart van nieuwe collega’s. Zo hebben we twee collega’s die zich over alle nieuwe leraren ontfermen, hen wegwijs maken, tips geven en begeleiden. Velen van die nieuwe collega’s studeerden pas af aan de hogeschool of universiteit of hebben nog maar enkele jaren ervaring. Maar we verwelkomden ook al heel wat zogezegde ‘zij-instromers’: collega’s die uit de privé komen en met veel plezier en goesting de overstap maken naar het onderwijs.

Speciaal voor hen organiseerde collega Kristien De Ruyter een infosessie over de drempels die je tegenkomt als startende leraar die uit de privé komt. Kristien maakte zelf jaren geleden de overstap en weet dus als geen ander waar je zoal tegenaan kan lopen als nieuwkomer. Het werd een heel erg boeiende en interessante infosessie!

Overweeg je zelf de overstap te maken? We zijn nog steeds op zoek naar enkele collega’s. Alle vacatures vind je hier.