Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Zonnepanelen voor een duurzame school

  • 30 september 2022
  • Huis van de Eerste Graad
  • Huis van Creativiteit
  • Huis van Communicatie en Recreatie
  • Huis van Esthetische Verzorging
  • Huis van Gastronomie
  • Huis van Handel en Informatica

Wij zoeken investeerders voor een duurzaam dak!

Vandaag legden enkele leerlingen symbolisch het eerste zonnepaneel van de 644 die in het voorjaar op alle beschikbare daken van COLOMAplus zullen komen te liggen.

Deze zonnepanelen zullen onze school vanaf het voorjaar 2023 van betaalbare energie voorzien. Met de hoge energieprijzen en energieverbruikende studierichtingen zoals Bakkerij, Grootkeuken en HoReCa is dit voor de school een innovatieve en duurzame keuze.

Burgerparticipatie – investeer in een zonnepaneel

Via Klimaan cvso, de energiecoöperatie die instaat voor de installatie en de financiering, krijgen ouders, leerkrachten, (oud-)leerlingen en alle geïnteresseerde burgers de kans om lokaal en duurzaam te investeren en op die manier de energieproductie in eigen handen te nemen.

Iedereen kan vanaf €100 mee investeren in een zonnepaneel op COLOMAplus door een coöperantenaandeel te kopen via Klimaan. Hoe je dit kan doen en welke voordelen eraan verbonden zijn, dat lees je op deze webpagina van Klimaan.

Interesse en meer info?

Op de website van Klimaan voor onze school vind je alle informatie over het project: technische gegevens van de zonnepanelen, hoe je kan intekenen voor een infosessie, of zelfs onmiddellijk aandelen kan kopen en de vooruitgang van het project.

Wat levert dit voor de school en voor mij op?

De school geeft haar daken aan Klimaan cvso in bruikleen om er de zonnepanelen op te leggen. In ruil kan de school aan zeer goedkope tarieven eigen opgewekte en duurzame stroom aankopen.

Als je zelf een aandeel koopt, kan het je tussen 0 en 6% opbrengst bieden, anderzijds kan je als coöperant van verschillende voordelen genieten: goedkopere groene stroom aankopen of goedkoper elektrische deelwagens gebruiken. In de toekomst staan thuisbatterijen op stapel enz. Meer info.

Persaandacht

Het persbericht over ons project vind je hier:

Waar komen de zonnepanelen?

In onderstaand filmpje, gemaakt door Klimaan, zie je waar de zonnepanelen komen te liggen: