Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Werelddag Alzheimer wordt onvergetelijke ervaring

  • 21 september 2023

Leerlingen en leerkrachten van 6FOTO hebben herinneringen vastgelegd bij bewoners van WZC Ambroos.

Bij woonzorgcentrum Ambroos in Hofstade wou men Alzheimerdag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De directie en de personeelsleden trokken alle registers open om het de bewoners en hun familie naar hun zin te maken. Daarvoor kregen ze de hulp van een 6 FOTO leerlingen van COLOMAplus en van Ursulinen Mechelen.

De leerlingen van het zesde jaar fotografie van Coloma plus kwamen in wzc Ambroos langs om er aan een project te werken. “Het woonzorgcentrum vroeg ons om een fotoreportage te komen maken tijdens de Alzheimerdag”, zegt Kristel Michiels, huismanager van het huis van creativiteit van COLOMAplus.

Tentoonstelling

Samen met leerkracht Pieter Plasschaert zorgde ze voor de begeleiding. “Onze leerlingen kregen eerst een uitgebreide briefing. Ze kregen verschillende opdrachten. Sommigen maakten een reportage van de activiteiten, anderen maakten een portretfoto van de bewoners en er zijn ook nog leerlingen die een video maken. De resultaten zullen later te zien zijn in een tentoonstelling.”

Dries (19) en Lore (16) werkten mee aan het project. “Het was een positieve ervaring, mede dankzij de briefing die we vooraf kregen. Ik heb een videoreportage gemaakt. De mensen werkten graag mee”, zegt Dries.

“Het was speciaal. Dit doen we niet elke dag. Het was leerrijk om met deze mensen om te gaan. Ik heb portretten gemaakt van de mensen die hier verblijven. Die worden nog bewerkt voor we ze aan het woonzorgcentrum bezorgen”, klinkt het bij Lore.