Afgestudeerd in Wereldgastronomie (2012)
Huidige job: eigenaar van restaurant La Terrazza in Mechelen
‘Na een 3de en 4de jaar Hotel koos ik bewust voor een overstap naar Restaurant en Keuken, omdat ik dan veel meer praktijklessen had. Uiteindelijk deed ik er nog een extra jaar Wereldgastronomie bij, en dat laatste jaar was zeker een van mijn favoriete jaren op school. Ik leerde er heel wat nieuwe keukentechnieken en bereidingen, die ik nu nog elke dag toepas in mijn eigen zaak La Terrazza. Mijn stage deed ik bij tweesterrenrestaurant Nuance in Duffel en ook daar leerde ik heel wat bij. Daardoor kan ik nu de topkwaliteit leveren die ik wil én won ik meerdere prijzen, waaronder die van beste pizzabakker van de provincie Antwerpen. Twee weken nadat ik was afgestudeerd ging ik aan de slag in de keuken van mijn vader die jammer genoeg diezelfde week overleed. Nog geen maand na mijn studies kreeg ik plots een volledig restaurant in handen dat ik moest runnen. Iets wat me mede dankzij mijn opleiding ook is gelukt. Wat ik in COLOMAplus vooral heb geleerd, was de liefde voor het koken, net als de HACCP-regels toepassen – een van de belangrijkste dingen in een keuken. Ik werd er opgeleid door topchefs.’
La-Terrazza.be
Benieuwd naar nog meer getuigenissen? Die lees je hier.
Of wil je graag weten welke opleidingen je zoal kan volgen op onze school? Die ontdek je hier.