Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Gilles Discart

Soms weet je wat je wil. En dat wist Gilles maar wat goed: bakker en daarna chocolatier worden. Zijn creaties proef je bij PUUR in Turnhout.

Afgestudeerd in Banketbakkerij en chocoladebewerking (2014)
Huidige job: chocolatier bij PUUR

‘Ik was nog geen tien toen ik al zeker wist dat ik later bakker wilde worden. Dat jaar kwam ik met mijn ouders al een keer naar de opendeurdag op COLOMAplus, om de werking van de school te kunnen bewonderen. Dus toen ik eindelijk naar het middelbaar mocht, was er geen twijfel mogelijk: ik zou Bakkerij studeren in COLOMAplus, en daarna chocolatier.

In die zeven jaren dat ik in COLOMAplus les heb gevolgd, heb ik me altijd welkom gevoeld in de school. De leerkrachten hadden met mij en mijn medeleerlingen altijd een goeie en vertrouwde band. Daardoor ervoer ik de lessen als leuk en leerrijk. Het vakmanschap en de professionaliteit van de leraren zorgden ervoor dat ik kritisch ging kijken naar de bakkerswereld. In 2013 heeft de school mij de kans en het vertrouwen gegeven om deel te nemen aan de internationale wedstrijd AEHT, waar ik de gouden medaille behaalde in de categorie “patisserie”. Dat was voor mij een unieke ervaring en ik ben de school daar enorm dankbaar voor.

Nadat ik ben afgestudeerd, ging ik onmiddellijk aan de slag als patissier. Jarenlang deed ik mijn job met veel plezier. Maar toen ik kennismaakte met Chocolaterie PUUR in Turnhout, zette ik de stap om mijn kinderdroom waar te maken. Ik ging als Chocolatier aan de slag. Bij PUUR werk ik tot op heden met superveel plezier, en ik haal enorm veel energie uit wat ik doe en kan creëren. Ja, hoor, mijn kinderdroom werd werkelijkheid. En dat allemaal mede dankzij COLOMAplus.’

Benieuwd naar nog meer getuigenissen? Die lees je hier.
Of wil je graag weten welke opleidingen je zoal kan volgen op onze school? Die ontdek je hier.