Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

6 Retail op stage met Erasmus+

  • 22 mei 2023
  • Huis van Handel en Informatica
  • 6 Retail

ERASMUS+ geeft onze leerlingen een unieke kans om te leren in het buitenland.

We starten week twee op maandag met een uitstap naar Amsterdam. Bij sommigen onder ons heeft de vermoeidheid toegeslagen en blijkt het opstaan moeilijk maar bijna iedereen raakt toch op tijd op de trein, that’s the spirit. Aangekomen neemt een Amsterdamse gids ons per fiets door de stad en het is een aangename rit maar Amsterdam kan ons niet overtuigen. Na de rit is er wat vrije tijd en het blijkt moeilijk om die op te vullen. Als we eerlijk zijn vinden we Utrecht leuker, schoner en gezelliger. Tijdens de vrije namiddag gaan enkele leerlingen naar “huis”, Amsterdam kan hen niet boeien en de vermoeidheid zal vermoedelijk ook wel een beetje parten spelen. We zetten de dag verder in Utrecht, de stad die erin slaagde op een weekje tijd onze “thuis” te worden!

Dinsdag vertrekt iedereen weer vrolijk en uitgerust naar stage, nadien wordt er gewinkeld en gekookt en ’s avonds staat mij een verrassing te wachten, een gebaar vanuit de groep dat ik nooit zal vergeten. De dankbaarheid is wederzijds; deze groep jonge mensen toont hoe flexibel de jeugd van tegenwoordig kan zijn. Zonder veel moeite staan zij hun mannetje in een nieuwe leefsituatie, in een nieuwe stad en een onbekende stageplaats en passen zich vliegensvlug aan zonder hun eigen identiteit te verliezen. Hoedje af!

Woensdag is voor de meesten hun laatste stagedag, enkele leerlingen moeten morgen nog uren inhalen, en de plannen voor donderdag worden gesmeed. Op het programma: Kajakken op de grachten en karaoke bij Duke of Tokyo. Twee typisch Hollandse studentenactiviteiten dus prima gekozen.

Vrijdag is in feite de laatste dag op Nederlandse bodem want de volgende ochtend vertrekken we terug en iedereen vult deze dag naar eigen believen in. Van shoppen over koken of samen gaan eten tot een bezoekje aan Rotterdam.

Wat hier niet staat geschreven maar ons nog lang zal bij blijven, zijn de vele kleine momenten, de talrijke nieuwe indrukken, de contacten met de “Hollanders”,  het gevoel van saamhorigheid, het smaken van zelfstandig leven en … zoveel meer!

Utrecht zit voor eeuwig in ons hart.

Groetjes en houdoe!