Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Een finaleplaats voor Gabryella in koffiewedstrijd Rombouts

  • Huis van Gastronomie
  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken

We verklappen je alvast het eindresultaat: Gabryella staat binnenkort in de finale!

Koffie, we drinken er elke dag makkelijk een of meer kopjes van, maar staan zelden stil bij de kunst van het koffiemaken. Dat deed Gabryella uit 6RK vandaag zeker en vast wel: zij nam deel aan de (verkorte) wedstrijd Belgian Junior Coffee Ambassador. Dat is een scholenwedstrijd van het Belgische koffiebedrijf Rombouts. De opdracht voor Gabryella? Zet koffie volgens het slowcoffee-principe.

Gabryella moest met de chemex en opgegeven bonen uit Brazilië en Ethiopië een zo perfect mogelijke koffie zetten die qua smaak, geur en beleving volledig in balans zat. Daarbij moest ze ook vertellen wat ze deed, waarom ze dat zo deed en zo veel mogelijk info geven over haar koffiekeuze.

Het was duidelijk dat Gabryella de passie van de koffie via haar roots heeft meegekregen, ze groeide immers op in Brazilië.  Ze deed haar verhaal, zonder al te veel zenuwen, en wist de jury te imponeren met perfecte info over cepages, malingsgraad, ontpulpingsmethode, fermentatie en nog zoveel meer.

Het resultaat mocht er dan ook zijn. Ze behaalde de hoogste score van alle deelnemende scholen vanuit gans België!  Nu zal ze het op dinsdag 28 juni voor COLOMAplus tijdens de finale opnemen tegen de scholen die vandaag eindigden op plaats 2 en 3.

Wij duimen alvast!!

PS: Hou morgen zeker Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws, want ook zij kwamen een kijkje nemen tijdens de wedstrijd!

De foto’s werden gemaakt door Idriss, Karim, Quinten van 5FO1. Dankjulliewel, jongens!