- Huis van Gastronomie
- Hotel
- Restaurant en Keuken
- Restaurant en keuken
Na een jaar hard werken en voorbereiden, stelden onze leerlingen van 6 Hotel en 6 Restaurant en Keuken hun GIP-gerechten voor.
Na een jaar hard werken en voorbereiden, stelden onze leerlingen van 6 Hotel en 6 Restaurant en Keuken hun GIP-gerechten voor.
De basis lag vast: een voorgerecht met zeebaars, en een hoofdgerecht ‘creatief met kip en zuiderse groentes’. Maar wat de leerlingen er precies mee deden, dat bepaalden ze helemaal zelf.
Het afgelopen schooljaar werkten 6 Hotel en 6 Restaurant en Keuken hard aan hun eindwerk. Ze stelden een menu samen, maakte een kostprijsberekening, koppelden er nog een taak voor Engels en Frans aan vast, leerden nog meer over de toestellen die ze zouden gebruiken, maakten mise-en-placelijsten, en gingen uitgebreid op zoek naar de juiste ingrediënten.
En vorige week mochten ze dan eindelijk tonen waar ze zo lang aan hadden gewerkt. Het werden stuk voor stuk topgerechten.
Kijk en geniet!