Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Huis van de 1ste graad valt in de prijzen met hun rookvrij project!

  • Huis van de Eerste Graad
  • 1B
  • 1A
  • 2B - Lifestyle & Welzijn + Kunst & Creatie

Het Vlaams Instituut Gezond Leven had hen uitgedaagd voor hun ‘Bullshit Free Generation’-challenge.

Een tijdje geleden daagde het Vlaams Instituut Gezond Leven scholen uit met een ‘Bullshit Free Generation’-challenge: een rookvrij project. Die kans lieten drie van onze leraren uit de eerste graad niet zomaar passeren! Zij namen elk met verschillende klassen deel aan de les-challenge van het VIGL.

Loes Wouwermans, leerkracht Beeld, ging de uitdaging aan met alle 1B-klassen. Eerst praatten ze over roken en alle fabels die erover bestonden, keken naar filmpjes en naar reclameposters. Daarna maakten ze een stripverhaal waarin de leerlingen alle fabels ook aan bod lieten komen.  Natascha Ziesmer, leerkracht Kunst, ging aan de slag met 2LW-KC1 (Kunst en Creatie, een studierichting uit onze B-stroom) en met 1A1 en 1A2 tijdens het vak Beeld. Zowel 1A1 als 1A2 mochten zelf kiezen hoe ze de boodschap naar leeftijdsgenoten wilden overbrengen. Ze werkten in kleine groepjes, en mochten gebruik maken van heel wat materialen. Er werd geknutseld en getekend. In 2LW-KC1 stond het thema popart centraal. Ze maakten een laagreliëf in verschillende lagen. De werkjes werden tentoongesteld in de middenschool. Cindy Van der Auwera besprak tijdens de les Groeiproject filmpjes over roken in de klassen 1B4 en 1B5

Het werd een boeiende en leerrijke challenge voor leerlingen én leraren die nu ook werd beloond door het Vlaams Instituut Gezond Leven, want onze school won de eerste prijs in de categorie Les-challenge!