Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Internationale AEHT wedstrijd

  • 7 november 2023
  • Huis van Communicatie en Recreatie
  • Huis van Gastronomie
  • 6TOERISME, 7GRM en 7 BAKKERIJ

De wedstrijd loopt van 6 t.e.m. 11 november en gaat door in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen.

AETH is een wedstrijd in verschillende disciplines waarin de Europese hotel- en toerismescholen kunnen strijden voor de ere-titel.

Het Vilnius avontuur van COLOMAplus startte al meteen spannend op de luchthaven. Een leerling bleek een bijzonder gevaarlijk wapen bij zich te hebben, namelijk een pizza-snijder. Na wat uitleg over het doel van onze reis, mocht de leerling van de security haar “pastry”-materiaal dan toch meenemen.

Thiess De Ridder ging de uitdaging aan tijdens de culinary art wedstrijd. Duif klaarmaken bleek niet zo eenvoudig te zijn, want we weten allemaal dat gastronomie landgebonden is. Thiess en zijn teamgenoten moesten hiervoor dus een compromis sluiten, zodat ze er als team sterker uitkwamen.

Ook de tourist destination wedstrijd liep niet van een leien dakje. Melina werd geloot met twee teamgenoten die nauwelijks Engels spraken. Verkoop zo maar eens een multiculturele stad …

Al deze kleine hindernissen hebben onze drie COLOMAplus-toppers echter niet tegengehouden om van deze ervaring te genieten en vooral veel te leren. Alle drie hebben ze voor zichzelf grenzen verlegd. Als school kunnen we dan ook niet anders dan erg trots op ze zijn. Missie volbracht!