Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Vakken

Talentmodules 2
Economie & Organisatie
Kunst & Creatie
Lifestyle & Welzijn
Communicatie & Recreatie
Voeding & Horeca
Groeiproject 1
Digi 1
Basisvorming
Aardrijkskunde 2
Beeld 2
Engels 1
Frans 3
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Mens en samenleving 1
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 5
Techniek 2
Wiskunde 5
TOTAAL 32

1A

Een richting voor jou?

Onze visie

In de brede eerste graad van COLOMAplus zetten we je stap voor stap op weg naar het verkennen van de wereld. We proberen de overgang tussen het basisonderwijs en de ‘grote’ secundaire school zo klein mogelijk te maken. Het ‘Huis van de eerste graad’ heeft een eigen gebouw mét eigen speelplaats op ons groene COLOMAplus-domein. Je kan er jezelf geborgen eén veilig ontwikkelen. Wij stimuleren jou om in kleinere klasgroepen op zoek te gaan jaar je eigen talent, je eigen ‘ik’ en je eigen ‘zin’ in leren, denken en doen. We gaan aan de slag met actieve werkvormen en team-teaching.

Basisvorming

We bieden je een brede basis aan: in alle vakken leren we je om slim, kritisch en creatief te functioneren in onze diverse maatschappij. We leren je het verschil tussen belangrijk en minder belangrijk, tussen waardevol en minder waardevol. We leren je om bewust, sterk en gelukkig in het leven te staan.

Talentmodules: kiezen en groeien

In het eerste jaar kan je ‘proeven’ van verschillende talentmodules. Zo krijg je de kans om je talenten én je interesses te ontdekken en verder te ontwikkelen. Je leert jezelf zo beter kennen. Er zijn 5 talenttaarten die je allemaal mag proeven om een idee te hebben van wat je verder wil ontwikkelen:

We organiseren daarnaast drie talentdagen. Wil je graag je (verschillende) talenten verder verkennen, dan zijn de projecten op onze talentdagen de uitgelezen kans! Drie keer van iets anders proeven of drie keer hetzelfde talent aanboren, het kan! Na elke talentmodule en elke talentdag houden we met jou een ‘groeigesprek’: was deze talentmodule op je lijf geschreven, of heb je ervaren dat dit toch niet helemaal je ding was?

Samen met het hele schoolteam leer je zo jezelf oriënteren.

Samen met je ouders maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) voor jou op, zodat je een betere keuze kan maken voor een studierichting in de tweede en derde graad. Je ouders zijn onze bondgenoten en samen ondersteunen we jou in dit groeiproces. We communiceren snel en duidelijk over je functioneren en je persoonlijk ontwikkelingsplan.

Ons lerarenteam biedt jou altijd de nodige ondersteuning om van jou een toptalent te maken. Door succeservaringen begeleiden de leraren je om je leerproces stap voor stap in eigen handen te nemen.

Groeiproject

Hier krijg je tijd om langzaam te groeien in je keuzeproces voor je latere studiekeuze, maar je leert ook groeien als persoon. Je denkt na over jezelf. Je leert respectvol met jezelf en met anderen omgaan. Je leert samenwerken in team en je vormt samen met je klasgenoten een hechte groep. Via de groeigesprekken helpen leraren en coaches je beter kiezen naar de toekomst toe.

Digi

De ICT-wereld kent voor jou geen geheimen meer, je leert kritisch omgaan met sociale media… Kortom, je ‘groeit’ in onze (digitale) wereld.terug naar studieaanbod