Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!

Vakken

Derde graad
Algemene vorming 5de 6de
Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Maatschappelijke vorming 1 1
Nederlands 2 2
Wiskunde 2 2
Ondernemend project 1 1
Specifieke vorming
Brood- en banketbakkerij
Competenties brood- en banketbakkerij 19 19
Crea 1 1
Stage 1 1
TOTAAL 32 32

VERNIEUWD! Brood- en banketbakkerij (5+6)

Een richting voor jou?

3de graad Arbeidsmarktfinaliteit

Kan jij starten?

  • Je hebt een een getuigschrift 2de graad Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit of Arbeidsmarktfinaliteit

Je talenten

  • Je bent creatief en je werkt graag iets tot in de puntjes af. 
  • Je hebt organisatietalent en je kan goed in team werken. 
  • Je bent sociaal en communicatief vaardig in functie van het klantencontact.
  • Je bent flexibel en werkt graag economische en duurzaam.

Je uitdagingen

  • Je leert zelfstandig diverse brood-en banketbakkerijproducten bereiden. 
  • Je leert werken met chocolade en marsepein. 
  • Je leert professioneel en efficiënt werken met bakkerijmachines en bakkerijhulpmiddelen en daarbij (voedsel), hygiënisch, economisch en duurzaam te werk te gaan. 
  • Je leert klanten informeren over het volledige (banket)bakkerijassortiment.
  • Je leert hoe je producten kan bewaren en verpakken met het oog op verkoop.


terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

  • Je kan je verder bekwamen via een Se-n-Se ‘Chocolatier’, ‘IJsbereider’ of ‘Suiker- en marsepeinbewerker’. 
  • Je kan aan het werk als brood- of banketbakker bij een ambachtelijke brood- en banketbakker of in een industriële bakkerij.