Vakken
Tweede graad | ||
Algemene vorming | 3de | 4de |
Godsdienst | 2 | 2 |
Frans | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Maatschappelijke vorming | 2 | 2 |
Nederlands | 3 | 3 |
Wiskunde | 2 | 2 |
Specifieke vorming | ||
Bakkerij | 18 | 18 |
ICT | 1 | 1 |
TOTAAL | 32 | 32 |
Bakkerij (3+4)
Een richting voor jou?
2de graad Arbeidsmarktfinaliteit
Kan jij starten?
- Je hebt een getuigschrift 1ste graad A- of B-stroom
Je talenten
- Je werkt graag met je handen en je wil graag praktisch en creatief aan de slag met grondstoffen in de brood- en banketbakkerij.
- Je hebt een fijne motoriek.
- Je houdt ervan om brood en taartjes te bakken.
- Je kan georganiseerd werken.
- Je functioneert graag in een goed geolied team.
Je uitdagingen
- Je leert respectvol omgaan met grondstoffen en voedingsmiddelen.
- Je verwerft de basiskennis en de basisvaardigheden voor het bereiden van brood- en banketproducten.
- Je leert hoe je producten kan bewaren en verpakken met het oog op de verkoop ervan.
- Je leert voedselveilig en hygiënisch werken.
terug naar studieaanbod
Jouw toekomst!
De meest logische stap is dat je binnen het ‘Huis van Gastronomie’ doorstroomt naar de derde graad Brood- en banketbakkerij. Ook andere studierichtingen blijven mogelijk.
Na de derde graad kan je je nog verder specialiseren via een Se-n-se Banketbakkerij en chocoladebewerking. Je kan ook meteen aan de slag als brood- of banketbakker bij een ambachtelijke of industriële bakkerij.
Heb je interesse in een studierichting bij ons op school? Maar wil je liever eerst nog wat meer info? We vertellen je er graag alles over in een persoonlijk gesprek. Het enige wat je hoeft te doen is dit formulier invullen, en we nemen graag contact met je op.
👉 Problemen met het invullen van het formulier? Bel dan 015 42 27 03.