Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!
Alles wat u moet weten over wat er op onze school te beleven valt!

Vakken

Tweede graad
3de 4de*
Godsdienst 2 2
Frans 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Algemene vorming
- Maatschappelijke vorming 3 3
- Natuurwetenschappen 1 1
- Nederlands 3 3
- Wiskunde 1 1
Brood- en banketbakkerij 18 18
TOTAAL 32 32
*Vernieuwd 4de jaar Brood- en banketbakkerij vanaf schooljaar 2022-2023

VERNIEUWD!! Brood- en banketbakkerij (3)

Een richting voor jou?

2de graad Arbeidsfinaliteit

Kan jij starten?

  • Je hebt een getuigschrift 1ste graad A- of B-stroom

Je talenten

  • Je werkt graag met jouw handen.
  • Je houdt ervan om brood en taartjes te bakken.
  • Je bent creatief en je kan planmatig te werk gaan.
  • Je functioneert graag in een goed geolied team.

Je uitdagingen

  • Je leert respectvol omgaan met grondstoffen en voedingsmiddelen.
  • Je leert lekkere en mooi afgewerkte brood- en banketbakkerijproducten maken.
  • Je leert efficiënt werken met bakkerijmachines en bakkerijhulpmiddelen.
  • Je leert het productieproces van A tot Z plannen, voorbereiden en uitvoeren.
  • Je leert hoe je producten kan bewaren en verpakken met het oog op de verkoop ervan.
  • Je leert veilig, hygiënisch en duurzaam werken.


terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

De meest logische stap is dat je binnen het ‘Huis van Gastronomie’ doorstroomt naar de derde graad Brood- en banketbakkerij. Ook andere studierichtingen blijven mogelijk.
Na de derde graad kan je je nog verder specialiseren via een Se-n-se Banketbakkerij en chocoladebewerking. Je kan ook meteen aan de slag als brood- of banketbakker bij een ambachtelijke of industriële bakkerij.

Heb je interesse in een studierichting bij ons op school? Maar wil je liever eerst nog wat meer info? We vertellen je er graag alles over in een persoonlijk gesprek. Het enige wat je hoeft te doen is dit formulier invullen, en we nemen graag contact met je op.

👉 Problemen met het invullen van het formulier? Bel dan 015 42 27 03.