
Vakken
Tweede graad | ||
3de | 4de | |
Aardrijkskunde | 1 | 1 |
Geschiedenis | 1 | 1 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Natuurwetenschappen | 2 | 1 |
Nederlands | 4 | 4 |
Wiskunde | 3 | 3 |
ICT | 1 | 1 |
Specifieke vorming | ||
Frans B+S | 2 | 2 |
Engels B+S | 2 | 2 |
Horeca | 12 | 13 |
- Toegepaste economie | ||
- Hygiëne en veiligheid | ||
- Keuken en restauranttechnologie | ||
- Praktijk keuken en restaurant | ||
TOTAAL | 32 | 32 |
B+S = basisvorming + specifieke vorming |
Horeca (3+4)
Een richting voor jou?
2de graad Dubbele finaliteit
Kan jij starten?
- Je hebt een getuigschrift 1ste graad A-stroom
Je talenten
- Je hebt interesse voor de horeca, voor de activiteiten in keuken, restaurant en in hotel.
- Je houdt van praktisch en georganiseerd werken.
- Je hebt een fijne motoriek en je wil alles met oog voor detail afwerken.
- Je functioneert graag in een goed geolied team.
Je uitdagingen
- Je verwerft de basiskennis en basisvaardigheden binnen keuken, restaurant en onthaal van gasten.
- Je verkent de wetgeving op vlak van arbeids-en voedselveiligheid en je leert die naleven.
- Je leert aandacht hebben voor voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en je leert plannen en organiseren.
- Je oefent in gasten gastvrij bedienen in het Nederlands, Engels en Frans.
- Je leert de logiesverstrekkende bedrijven kennen door er een kijkje te gaan nemen.
terug naar studieaanbod
Jouw toekomst!
De meest logische stap is dat je binnen het ‘Huis van Gastronomie’ doorstroomt naar de derde graad Horeca. Ook andere studierichtingen blijven mogelijk.
Na de derde graad kan je doorstromen naar diverse professionele bacheloropleidingen, maar je kan ook meteen aan de slag in de horeca.