
Vakken
Tweede graad | ||
3de | 4de* | |
Godsdienst | 2 | 2 |
Frans | 2 | 2 |
Engels | 1 | 1 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Algemene vorming | ||
- Maatschappelijke vorming | 3 | 3 |
- Natuurwetenschappen | 1 | 1 |
- Nederlands | 3 | 3 |
- Wiskunde | 1 | 1 |
Restaurant en keuken | 17 | 17 |
TOTAAL | 32 | 32 |
*Vernieuwd 4de jaar Restaurant en keuken vanaf schooljaar 2022-2023 |
VERNIEUWD!! Restaurant en keuken (3)
Een richting voor jou?
2de graad Arbeidsfinaliteit
Kan jij starten?
- Je hebt een getuigschrift 1ste graad A- of B-stroom
Je talenten
- Je hebt interesse in de wereld van de horeca en wil de activiteiten in de keuken en het restaurant verkennen op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel.
- Je hebt een fijne motoriek en je houdt ervan om iets op die manier af te werken met oog voor detail.
- Je bent creatief en je houdt van praktisch en georganiseerd werken.
- Je bent flexibel, stressbestendig en communicatief en je functioneert graag binnen een goed geolied team.
Je uitdagingen
- Je leert de basisvaardigheden in keuken en restaurant.
- Je leert binnen een afgebakende en veilige leersituatie geleidelijk meer autonoom functioneren en daarbij aandacht hebben voor voedingswaarde en gezondheid.
- Je leert (voedsel)veilig, hygiënisch, economisch en duurzaam werken.
- Je leert de klanten gastvrij en correct bedienen, ook in het Frans en het Engels.
terug naar studieaanbod
Jouw toekomst!
De meest logische stap is dat je binnen het ‘Huis van Gastronomie’ doorstroomt naar de derde graad Restaurant en keuken of Grootkeuken en catering.
Na de derde graad kan je je nog verder specialiseren via een Se-n-se Wereldgastronomie. Je kan uiteraard ook meteen aan de slag als kok of kelner in een restaurant.
Wil je graag meer weten? We nodigen je heel graag uit op onze digitale opendeurdag op zondag 25 april, van 14u tot 18u!
Wil je je graag inschrijven? Ook dat kan vanaf zondag 25 april, 10u.