Vakken
Tweede graad | ||
Algemene vorming | 3de | 4de |
Engels | 1 | 1 |
Frans | 2 | 2 |
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Maatschappelijke vorming | 2 | 2 |
Nederlands | 3 | 3 |
Wiskunde | 2 | 2 |
ICT | 1 | 1 |
Specifieke vorming | ||
Restaurant en keuken | 17 | 16 |
Stage | 0 | 2 |
TOTAAL | 32 | 32 |
Restaurant en keuken (3+4)
Een richting voor jou?
2de graad Arbeidsmarktfinaliteit
Kan jij starten?
- Je hebt een getuigschrift 1ste graad A- of B-stroom
Je talenten
- Je hebt interesse in de wereld van de horeca.
- Je hebt een fijne motoriek en je houdt ervan om iets op die manier af te werken met oog voor detail.
- Je houdt van praktisch en georganiseerd werken en je wil graag creatief aan de slag met voeding.
- Je bent flexibel en je functioneert graag binnen een goed geolied team.
Je uitdagingen
- Je leert de basisvaardigheden in keuken en restaurant op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen en materiaal.
- Je leert binnen een afgebakende en veilige leersituatie geleidelijk meer autonoom functioneren en daarbij aandacht te hebben voor voedingswaarde en gezondheid.
- Je leert (voedsel)veilig, hygiënisch, economisch en duurzaam werken.
- Je leert de klanten gastvrij en correct bedienen, ook in het Frans en het Engels.
terug naar studieaanbod
Jouw toekomst!
De meest logische stap is dat je binnen het ‘Huis van Gastronomie’ doorstroomt naar de derde graad Restaurant en keuken of Grootkeuken en catering.
Na de derde graad kan je je nog verder specialiseren via een Se-n-se Wereldgastronomie. Je kan uiteraard ook meteen aan de slag als kok of kelner in een restaurant.