Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!
Alles wat u moet weten over wat er op onze school te beleven valt!
COLOMAplus is een warme school, met een brede studiewaaier.
Onze school bruist van het leven! Ontdek al onze fotoalbums hieronder.
Een workshop op verplaatsing voor de leerlingen van het Huis van Gastronomie.
Zo’n gezellige kerstbar met heel wat lekkers zorgt voor heel wat gezelligheid.
Pure verwennerij. Pure klasse. Pure elegantie.
De wedstrijd loopt van 6 t.e.m. 11 november en gaat door in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen.
Durf en doorzetten was aan de orde op de kick off van het Huis van Gastronomie. Sterk werk van iedereen.
De leerlingen experimenteren in het atelier met heerlijke ingrediënten.
Een feestelijke avond voor de afgestudeerde leerlingen.
Een grote dankbaarheid aan de verschillende stageplaatsen. Dat verdient een feestelijke receptie.
Op 17 mei hebben de laatstejaars een geslaagd gemaskerd bal beleefd.
Een leerrijke uitstap voor de leerlingen dankzij Zeelandia.
Met de Smartphone leren fotograferen. Een fijne samenwerking tussen een leerling Fotografie en leerlingen van Bakkerij.
Italië heeft culinair heel wat te bieden maar ook de prachtige natuur, cultuur en het mooie weer was een unieke combinatie voor deze studiereis.
Madrid heeft heel wat highlights, musea en een heerlijk weertje… wat heb je nog meer nodig voor een schitterende reis!
Gouden, zilveren en bronzen medailles werden uitgedeeld in de disciplines keuken, zaal, bakkerij en toerisme
Wij bedanken alle partners en stageplaatsen die de tijd namen om onze leerlingen te begeleiden.
plezier – plezier – plezier
Kennismaken met de mechanismen van veelgebruikte marketingtechnieken.
Een sterk team van COLOMAplus en Ursulinen heeft de Nieuwjaarsreceptie van A tot Z verzorgd.
Een gans weekend verwennen wij met COLOMAplus onze klanten op een culinair hoogstaand niveau.
Kom op tijd en win een ontbijt.
De leerlingen nemen een groots natuurverschijnsel waar op ons schooldomein.
Colomaplus organiseert een mega bounce voor de leerlingen van Gastronomie.
Voor het eerst druiven geplukt met de klas.
We zagen heel wat knap uitgedoste leerlingen!
Ze greep net naast de prijzen, maar blikt wel tevreden terug!
Van harte gefeliciteerd: 6BAK, 6HOT, 6RK, 7BAK, 7WG, 6CM, 6OR, 6TO en 7GRM!
Het werd een heerlijke trip waar ze nog lang van nagenoten!
Er stond heel wat lekkers op het menu, dus werd het dubbel en dik genieten voor de juryleden.
Glitter & glamour, popcorn én frietjes: kortom, alle ingrediënten voor een geslaagde namiddag!
Vandaag staat ze te pronken in Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen.
We verklappen je alvast het eindresultaat: Gabryella staat binnenkort in de finale!
En daarvoor willen ze iedereen bedanken én hebben ze alvast een belangrijke boodschap voor volgend jaar…
Zo leren ze op een leuke manier Nederlands!
Supporters welkom!
Sport en spel en vooral heel veel plezier!
Over een week is het zover!
Een dagje vertoeven tussen de chocolade? Lekker!
Zeker kijken, want er zitten echte pareltjes tussen!
Ze leerden alles over verse kruiden kweken in pot op een biologische manier.
Zij vierden hun 125-jarig bestaan met (onder andere) een cupcake voor elke leerling!
Miss Duck en haar kroost verkenden ons domein én de vijver.
4 op 4!! Want elk van onze deelnemende leerlingen keerde huiswaarts met een medaille!
Over minder dan een maand is het zover!
Elke week kunnen leerlingen zelfstandig komen werken of kunnen ze beroep doen op de hulp van een van de stagiaires of leraar Kristien De Laet.
Want hoewel de repetities altijd heel erg leuk zijn, blijft optreden toch het állerleukst!
Prachtige contactdag in de Palm brouwerij te Steenhuffel.
Dat de sfeer goed zat kan je zien aan de foto’s. Leerlingen en leerkrachten moedigen elkaar aan op deze sportieve dag!
Graag kennis maken met de afdeling bakkerij? Deze leerlingen van het tweede jaar hadden alvast een interessante les over het maken roombotertaartjes!
Samen in de keukens staan was nog nooit zo gezellig! De leerlingen gingen aan de slag om een drie gangen menu te reserveren.
4RK doet aan leren fileren.
Watertanden bij het beeldmateriaal van de restaurantdagen.
Terwijl 99.9 procent van onze leerlingen van een welverdiende vakantie genoten, hebben er drie, samen met hun begeleiders, hun vakantie opgeofferd om deel te nemen aan een wedstrijd.
Hij deed jarenlang ervaring op in sterrenzaken als Melchior en Sea Grill.
Vanaf 18 oktober kan ook jij proeven van deze lekkernijen bij de heropening van onze Bistro!
Hun harde werk werd er meer dan verdiend beloond! Van harte proficiat!
Over een weekje nemen Gabryela, Yören en Lencka deel aan de nationale wedstrijd.
Collega Kristien De Ruyter maakte zelf jaren geleden de overstap en deelde haar ervaringen, tips en tricks.
De audities vonden afgelopen week plaats en de zoektocht naar partituren is alvast begonnen!
Ze namen deel aan de 100km-run van Kom Op Tegen Kanker.
Van groot belang voor elke goeie chef!
Een korte impressie van onze eerste schooldag!
Een terugblik op afgelopen schooljaar!
Een hele dikke proficiat aan 6BAK, 6GK, 6HOT, 6RK, 7BAK en 7WG!
Zijn restaurant De Schone van Boskoop is al jaren een culinaire trekpleister.
De winnaar kreeg vandaag een mooi bloemetje uit handen van onze leerlingenraad LEco.
Een uniek natuurfenomeen, dat konden we niet zomaar laten passeren!
Onze school is op zoek naar een leerlingenbegeleider vanaf 1 september 2021. Solliciteren kan tot en met 9 mei!
Lactosevrij koken: onze leerlingen uit 6GK kennen er alles van!
De GIP-proeven van 6RK waren een lust voor het oog én de mond!
5RK leerde de juiste technieken om vis te fileren.
De lekkerste take-awaygerechten door onze leerlingen van RK en Hotel!
Sneeuw op school, dat is toch altijd een beetje magisch. Niet?
De lekkerste gerechten om me mee te nemen – ook vegetarische!
Lekkere dieetvoeding door 6 Grootkeuken
Een filmpje waarin we terugkijken op al wat er te beleven viel in onze school tijdens het eerste trimester.
Geniet elke dinsdagavond van een overheerlijk degustatiemenu
Een samenwerking tussen onze afdeling Bakkerij en het Heilighartziekenhuis Lier naar aanleiding van Werelddag dementie
Zo verliep onze eerste schooldag!
Gazet van Antwerpen kwam luisteren naar hoe wij al die coronamaatregelen toepassen in een school waar zoveel praktische studierichtingen zijn.
Onze C+band neemt alweer een wereldhit onder handen. (En doet ook een belangrijke oproep!)
Een fantastisch, welverdiend en hartverwarmend applaus voor de 291 afgestudeerden dit schooljaar! We wensen iedereen een deugddoende vakantie en een prachtige toekomst!
Na een jaar hard werken en voorbereiden, stelden onze leerlingen van 6 Hotel en 6 Restaurant en Keuken hun GIP-gerechten voor.
Deze eigenwijze bereiding moet je zeker ook zelf eens proberen!
Isabelle uit 5 GK koos voor een zomerse variant van het typisch Italiaanse dessert.
Een heerlijk dessertje van Gabryella uit 4RK om het verlengd weekend mee te starten. neem hier een kijkje.
vandaag staan we in de Gazet van Antwerpen met foodboxen en online kooklessen voor leerlingen.
De foodboxen waarmee onze leraren/chefs uit het Huis van Gastronomie op de proppen kwamen, ontgingen ook de pers niet.
Nina uit 4HOT laat je watertanden met haar recept voor een goeie spaghetti bolognaise. Smakelijk!
Onze e-infodag in beeld: onze opendeur in 60 seconden.
Coördinator leerlingcoaches zette onze 3 IT’ers in de kijker op Radio 2. Ze bedankte hen in naam van onze school voor hun harde werk.
Een overheerlijke lasagne als vervangopdracht door Manu uit 3RK.
Wauw! Deze cover van onze C+band is ongelooflijk knap.
Ons tweede trimester in beeld. Kijk en geniet!
Wat als: je leraar je uitdaagt om het béter te doen dan de televisiechef?
5FOTO leerde 7BAK tips en tricks voor een geslaagde productfoto met je smartphone.
Een geslaagde sportdag in Leuven.
Een gesmaakte vegetarische kookworkshop voor onze laatstejaars uit de hotelafdelingen.
De enige echte C+band laat je meekijken tijdens een van de repetities.
Het Valentijnsmenu van 6RK en 7WG wist menig (verliefde) bourgondiër te overtuigen.
Al onze 6dejaars trokken naar Perron M voor ‘Wel Jong, Niet Gek!’ om er te leren over verkeersveiligheid.
Onze leerlingen Hotel maakten een heerlijke flambeerbereiding in de zaal van ons gastronomisch restaurant.
Op dinsdag 10 december ging 6 Grootkeuken, onder leiding van Chef Lenaerts, een dag werkplekleren in de centrale keuken van de Mechelse ziekenhuizen. De competenties die op school niet kunnen bereikt worden kregen de hoofdrol. Een leerrijke ervaring voor de klasgroep om nieuwe processen en technieken toe te passen op de werkvloer!
Win een bus in chocolade ten voordele van Rode Neuzendag. Tijdens onze restaurantdagen nog tot en met donderdag 5 december kan je voor €2 per gok het gewicht in grammen raden van dit prachtige werkstuk, gemaakt door Stefanie De Meyer en Lisse Stuyck uit 7 Bakkerij. Waag je kans en koop dat kaartje in de […]
De leerlingen van 6 Grootkeuken verzorgden een pre-kerstlunch voor kansarmenorganisatie Poverello in Antwerpen. Het werd een boeiende dag!
Een terugblik op onze restaurantdagen, dankzij onze huisfotografen Jef en Diana. Dank je wel!
We zonden weer deelnemers naar de internationale AEHT-wedstrijd, dit jaar in Kroatië!
Het Ghent Marriott Hotel kreeg hoog bezoek! De leerlingen van 5 en 6 Hotel gingen een kijkje nemen in het 4 sterrenhotel en kregen zelfs een compliment van de manager over hun perfect restaurantuniform. 🤵
7WG trok naar Yerseke in Zeeland voor “een megabangelijk studiebezoek” (aldus één van de leerlingen). Ze bestudeerden er oesters, mosselen en kreeft. En uiteraard werd er ook uitgebreid gedegusteerd! 😋
We belonen graag goed gedrag. De leerlingencoachen trakteerden met lekkers …
Nog vlak voor de herfstvakantie brengen de leerlingen van 4BSO een bezoek aan Zoo Planckendael. Dit naar aanleiding van het thema ‘Beestig’ in de lessen PAV!
Ons Huis van Gastronomie werkt graag mee aan het food- en muziekfestival KONFIJT in Boechout (zondag 10 november), georganiseerd door oud-leerling en chef-kok van ‘De Schone van Boskoop’, Wouter Keersmaekers. Vandaag kwamen Patrick Verheire van restaurant Marcel en Wouter van De Schone van Boskoop de leerlingen inwijden in de geheimen van Konfijt, een food en […]
Niemand minder dan sterrenchef Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop gaf onze leerlingen 4RK een workshop over verse worsten maken.
De leerlingen van het 7de jaar bakkerij gingen op bijscholing bij Puratos. Een dag vol inspireren en nieuwe ideeën voor volgende creaties. Puratos heeft een ijzersterke reputatie wat betreft het ontwikkelen van innovatieve ingrediënten en oplossingen voor bakkers, patissiers en chocolatiers.
Tijdens de oriëntatieloop in Hofstade kwam 3 BAK een herder met zijn kudde schapen tegen. Het werd één van de vele fijne momenten van een mooie herfstdag in het bos.
Het sierstuk van Iris uit het 7de jaar bakkerij wordt vanaf zondag tentoongesteld op de bakbeurs BIBAC in Antwerpen.
Voor het tweede jaar op rij organiseerden we voor onze derde- en vijfdejaars een heuse SPARTAplus RUN.