Ontdek hier alle info over onze inschrijvingen!
Alle informatie over onze bakkerij, restaurants, kapsalon, schoonheidsbehandelingen en vergaderzalen!
Alles wat u moet weten over wat er op onze school te beleven valt!

Schoolleven

Onze school bruist van het leven! Ontdek al onze fotoalbums hieronder.

Een dagje vertoeven tussen de chocolade? Lekker!

  • Hotel
  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken
  • Horeca

3HO, 4HOT en 4RK trokken naar Chocolate Nation

Zeker kijken, want er zitten echte pareltjes tussen!

Een geslaagde poëzieweek met enkele straffe werken van leerlingen

Ze leerden alles over verse kruiden kweken in pot op een biologische manier.

  • Wereldgastronomie
  • Wereldgastronomie

7WG trok naar Vegobel in Duffel

Zij vierden hun 125-jarig bestaan met (onder andere) een cupcake voor elke leerling!

  • Banketbakkerij en Chocoladeverwerking
  • Brood- en banketbakkerij
  • Brood- en banketbakkerij en confisserie

Leerlingen Bakkerij bakken 600 cupcakes voor basisschool Sint-Joris Blaasveld

Miss Duck en haar kroost verkenden ons domein én de vijver.

Nieuwe bezoekers op ons domein 🦆

4 op 4!! Want elk van onze deelnemende leerlingen keerde huiswaarts met een medaille!

  • Banketbakkerij en Chocoladeverwerking
  • Brood- en banketbakkerij
  • Brood- en banketbakkerij en confisserie
  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken
  • Toerisme

4 medailles op de AEHT Cornet Trophy!

Over minder dan een maand is het zover!

COLOMAplus-cycloteam traint voor 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker

Elke week kunnen leerlingen zelfstandig komen werken of kunnen ze beroep doen op de hulp van een van de stagiaires of leraar Kristien De Laet.

In beeld: onze huiswerkklas

Want hoewel de repetities altijd heel erg leuk zijn, blijft optreden toch het állerleukst!

Onze C+-band gaf het beste van zichzelf tijdens de infodag

Prachtige contactdag in de Palm brouwerij te Steenhuffel.

Bezoek Cornet Trophy 2022

Interesse in een studierichting bij ons op school? We kijken er naar uit je te mogen ontvangen.

Infodag 24 april

Dat de sfeer goed zat kan je zien aan de foto’s. Leerlingen en leerkrachten moedigen elkaar aan op deze sportieve dag!

Sportdag

Graag kennis maken met de afdeling bakkerij? Deze leerlingen van het tweede jaar hadden alvast een interessante les over het maken roombotertaartjes!

  • 2B - Restaurant & Bakkerij

Roombotertaartjes

Samen in de keukens staan was nog nooit zo gezellig! De leerlingen gingen aan de slag om een drie gangen menu te reserveren.

  • 2B - Restaurant & Bakkerij

Gezellig kokkerellen met 2RB

4RK doet aan leren fileren.

  • Restaurant en Keuken

Leren Fileren

Watertanden bij het beeldmateriaal van de restaurantdagen.

Restaurantdagen 2021

Terwijl 99.9 procent van onze leerlingen van een welverdiende vakantie genoten, hebben er drie, samen met hun begeleiders, hun vakantie opgeofferd om deel te nemen aan een wedstrijd.

Prijzen voor 6TOE, 6BAK en 7WG

Hij deed jarenlang ervaring op in sterrenzaken als Melchior en Sea Grill.

Oud-leerling Thibault neemt restaurant Graspoort in Mechelen over

Vanaf 18 oktober kan ook jij proeven van deze lekkernijen bij de heropening van onze Bistro!

  • Hotel

4HO leert over oude bewaartechnieken

Hun harde werk werd er meer dan verdiend beloond! Van harte proficiat!

  • Toerisme
  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken

Goud, zilver én brons voor Gabryella, Yören en Lencka op de AEHT-wedstrijd!

Over een weekje nemen Gabryela, Yören en Lencka deel aan de nationale wedstrijd.

  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken
  • Toerisme

Leerlingen uit 6RK en 6TO bereiden zich voor op AEHT-wedstrijd

Collega Kristien De Ruyter maakte zelf jaren geleden de overstap en deelde haar ervaringen, tips en tricks.

Infosessie voor startende leraren die uit de privé komen

De audities vonden afgelopen week plaats en de zoektocht naar partituren is alvast begonnen!

C+band is van start gegaan!

Ze namen deel aan de 100km-run van Kom Op Tegen Kanker.

Collega’s liepen voor Kom Op Tegen Kanker

Van groot belang voor elke goeie chef!

  • Hotel

4HOT oefende zijn snijtechnieken

Een korte impressie van onze eerste schooldag!

1 september in beeld

Een terugblik op afgelopen schooljaar!

Dit was schooljaar 2020-2021

Een hele dikke proficiat aan 6BAK, 6GK, 6HOT, 6RK, 7BAK en 7WG!

  • Banketbakkerij en Chocoladeverwerking
  • Brood- en banketbakkerij en confisserie
  • Hotel
  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken
  • Wereldgastronomie
  • Wereldgastronomie
  • Grootkeuken

IN BEELD: De proclamatie van ons Huis van Gastronomie

Zijn restaurant De Schone van Boskoop is al jaren een culinaire trekpleister.

Oud-leerling en topchef Wouter Keersmaekers wordt allereerste Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

De winnaar kreeg vandaag een mooi bloemetje uit handen van onze leerlingenraad LEco.

  • Publiciteit & illustratie
  • Publiciteit en etalage
  • Publiciteitsgrafiek

En de ‘Leraar van het jaar’ is…

Een uniek natuurfenomeen, dat konden we niet zomaar laten passeren!

De zonsverduistering ging niet onopgemerkt voorbij

Onze school is op zoek naar een leerlingenbegeleider vanaf 1 september 2021. Solliciteren kan tot en met 9 mei!

COLOMAplus zoekt leerlingenbegeleider vanaf 1 september 2021

Lactosevrij koken: onze leerlingen uit 6GK kennen er alles van!

  • Grootkeuken

6 Grootkeuken leert lactosevrij koken

De GIP-proeven van 6RK waren een lust voor het oog én de mond!

  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken

Lekkere én knappe GIP-gerechten door 6RK

5RK leerde de juiste technieken om vis te fileren.

  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken

5RK leert vis fileren

De lekkerste take-awaygerechten door onze leerlingen van RK en Hotel!

  • Hotel
  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken

Afhaalgerechten door Hotel en Restaurant en Keuken

Sneeuw op school, dat is toch altijd een beetje magisch. Niet?

COLOMAplus onder een laagje sneeuw

De lekkerste gerechten om me mee te nemen – ook vegetarische!

  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken

Elke vrijdag takeawaygerechten door 4RK

Lekkere dieetvoeding door 6 Grootkeuken

  • Grootkeuken

6GK aan de slag met dieetvoeding

Een filmpje waarin we terugkijken op al wat er te beleven viel in onze school tijdens het eerste trimester.

Een terugblik op het 1ste trimester

Geniet elke dinsdagavond van een overheerlijk degustatiemenu

  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken
  • Wereldgastronomie
  • Wereldgastronomie

Dit lekkers ontdekt u bij een degustatiemenu

Een samenwerking tussen onze afdeling Bakkerij en het Heilighartziekenhuis Lier naar aanleiding van Werelddag dementie

  • Brood- en banketbakkerij en confisserie

COLOMAplus en HeiligHartziekenhuis Lier werken samen voor Werelddag dementie

Zo verliep onze eerste schooldag!

Eerste dag van het nieuwe schooljaar

Gazet van Antwerpen kwam luisteren naar hoe wij al die coronamaatregelen toepassen in een school waar zoveel praktische studierichtingen zijn.

Onze coronamaatregelen in Gazet van Antwerpen

Onze C+band neemt alweer een wereldhit onder handen. (En doet ook een belangrijke oproep!)

C+band maakt nieuwe cover

Een fantastisch, welverdiend en hartverwarmend applaus voor de 291 afgestudeerden dit schooljaar! We wensen iedereen een deugddoende vakantie en een prachtige toekomst! 

Proclamatie

Na een jaar hard werken en voorbereiden, stelden onze leerlingen van 6 Hotel en 6 Restaurant en Keuken hun GIP-gerechten voor.

  • Hotel
  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken

Heerlijke én mooie gerechten van 6HOT en 6RK voor hun GIP

Deze eigenwijze bereiding moet je zeker ook zelf eens proberen!

  • Grootkeuken

Een heerlijke penne all’arrabiata door Isabelle uit 5GK

Isabelle uit 5 GK koos voor een zomerse variant van het typisch Italiaanse dessert.

Tiramisu met aardbeien door Isabelle uit 5GK

Een heerlijk dessertje van Gabryella uit 4RK om het verlengd weekend mee te starten. neem hier een kijkje.

  • Restaurant en Keuken

Aardbeien Romanoff

vandaag staan we in de Gazet van Antwerpen met foodboxen en online kooklessen voor leerlingen.

  • Restaurant en Keuken
  • Wereldgastronomie

Foodboxen

De foodboxen waarmee onze leraren/chefs uit het Huis van Gastronomie op de proppen kwamen, ontgingen ook de pers niet.

  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken
  • Grootkeuken
  • Wereldgastronomie
  • Wereldgastronomie

Onze foodboxen in de krant

Nina uit 4HOT laat je watertanden met haar recept voor een goeie spaghetti bolognaise. Smakelijk!

Laat u verleiden door de spaghetti bolognaise van Nina uit 4 HOT

Onze e-infodag in beeld: onze opendeur in 60 seconden.

Onze e-infodag in beeld

Coördinator leerlingcoaches zette onze 3 IT’ers in de kijker op Radio 2. Ze bedankte hen in naam van onze school voor hun harde werk.

Onze IT’ers krijgen dankjewel op Radio 2

Een overheerlijke lasagne als vervangopdracht door Manu uit 3RK.

  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken

Manu uit 3RK maakt heerlijke homemade lasagne als vervangopdracht

Wauw! Deze cover van onze C+band is ongelooflijk knap.

Indrukwekkend: C+band brengt quarantaineversie van Africa van Toto

Ons tweede trimester in beeld. Kijk en geniet!

Feelgoodmoment: dit was het 2de trimester op onze school

Wat als: je leraar je uitdaagt om het béter te doen dan de televisiechef?

  • Hotel

Een gesmaakte vervangtaak: Sasha uit 4 HOT maakt geslaagde kookvideo

5FOTO leerde 7BAK tips en tricks voor een geslaagde productfoto met je smartphone.

  • Fotografie
  • Fotografie
  • Banketbakkerij en Chocoladeverwerking

5FOTO leert 7BAK fotograferen met de smartphone

Een geslaagde sportdag in Leuven.

  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken
  • Wereldgastronomie
  • Wereldgastronomie
  • Gespecialiseerd recreatiemedewerker
  • Onthaal en Recreatie

Sportdag voor 6RK, 7WG, 6OR en 7GRM

Een gesmaakte vegetarische kookworkshop voor onze laatstejaars uit de hotelafdelingen.

  • Hotel
  • Restaurant en Keuken
  • Restaurant en keuken
  • Wereldgastronomie
  • Wereldgastronomie
  • Grootkeuken

Workshop vegetarisch koken voor 6RK, 6HOT, 6GK en 7WG

De enige echte C+band laat je meekijken tijdens een van de repetities.

Een blik achter de schermen tijdens een repetitie van de C+band

Het Valentijnsmenu van 6RK en 7WG wist menig (verliefde) bourgondiër te overtuigen.

  • Restaurant en Keuken
  • Wereldgastronomie

Geslaagd Valentijnsdiner door 6RK en 7WG

Al onze 6dejaars trokken naar Perron M voor ‘Wel Jong, Niet Gek!’ om er te leren over verkeersveiligheid.

  • Publiciteitsgrafiek
  • Architecturale en binnenhuiskunst
  • Fotografie
  • Haarzorg (3)
  • Onthaal en Recreatie
  • Retail
  • Office
  • Communicatie en Media
  • Toerisme
  • Grootkeuken
  • Restaurant en Keuken
  • Hotel
  • Schoonheidsverzorging
  • Brood- en banketbakkerij en confisserie
  • Business economics
  • Network & IT

Wel Jong, Niet Gek!: onze 6des leren over verkeersveiligheid

Onze leerlingen Hotel maakten een heerlijke flambeerbereiding in de zaal van ons gastronomisch restaurant.

  • Hotel

Zaalbereiding flamberen door onze leerlingen Hotel

Op dinsdag 10 december ging 6 Grootkeuken, onder leiding van Chef Lenaerts, een dag werkplekleren in de centrale keuken van de Mechelse ziekenhuizen. De competenties die op school niet kunnen bereikt worden kregen de hoofdrol. Een leerrijke ervaring voor de klasgroep om nieuwe processen en technieken toe te passen op de werkvloer!

  • Grootkeuken

Werkplekleren in de Mechelse ziekenhuizen voor 6GK

Win een bus in chocolade ten voordele van Rode Neuzendag. Tijdens onze restaurantdagen nog tot en met donderdag 5 december kan je voor €2 per gok het gewicht in grammen raden van dit prachtige werkstuk, gemaakt door Stefanie De Meyer en Lisse Stuyck uit 7 Bakkerij. Waag je kans en koop dat kaartje in de […]

  • Banketbakkerij en Chocoladeverwerking

Win een bus in chocolade, dankzij 7BAK

De leerlingen van 6 Grootkeuken verzorgden een pre-kerstlunch voor kansarmenorganisatie Poverello in Antwerpen. Het werd een boeiende dag!

  • Grootkeuken

Koken bij Poverello voor 6GK

Een terugblik op onze restaurantdagen, dankzij onze huisfotografen Jef en Diana. Dank je wel!

  • Algemeen

Terugblik op de restaurantdagen

We zonden weer deelnemers naar de internationale AEHT-wedstrijd, dit jaar in Kroatië!

  • Wereldgastronomie
  • Banketbakkerij en Chocoladeverwerking
  • Toerisme

Een geslaagde AEHT-wedstrijd

Het Ghent Marriott Hotel kreeg hoog bezoek! De leerlingen van 5 en 6 Hotel gingen een kijkje nemen in het 4 sterrenhotel en kregen zelfs een compliment van de manager over hun perfect restaurantuniform. 🤵

  • Hotel

5 en 6 Hotel trekken naar het Ghent Marriot Hotel

7WG trok naar Yerseke in Zeeland voor “een megabangelijk studiebezoek” (aldus één van de leerlingen). Ze bestudeerden er oesters, mosselen en kreeft. En uiteraard werd er ook uitgebreid gedegusteerd! 😋

  • Wereldgastronomie

7WG bezoekt Yerseke

We belonen graag goed gedrag. De leerlingencoachen trakteerden met lekkers …

  • Algemeen

Leerlingcoachen trakteren stipte leerlingen

Nog vlak voor de herfstvakantie brengen de leerlingen van 4BSO een bezoek aan Zoo Planckendael. Dit naar aanleiding van het thema ‘Beestig’ in de lessen PAV!

  • Haarzorg (2)
  • Office & retail
  • Publiciteit en etalage
  • Restaurant en keuken
  • Brood- en banketbakkerij
  • Restaurant en Keuken

4BSO eindigt ‘Beestig’ in Planckendael

Ons Huis van Gastronomie werkt graag mee aan het food- en muziekfestival KONFIJT in Boechout (zondag 10 november), georganiseerd door oud-leerling en chef-kok van ‘De Schone van Boskoop’, Wouter Keersmaekers. Vandaag kwamen Patrick Verheire van restaurant Marcel en Wouter van De Schone van Boskoop de leerlingen inwijden in de geheimen van Konfijt, een food en […]

  • Restaurant en keuken
  • Wereldgastronomie

Huis van Gastronomie helpt mee aan food en music festival Konfijt

Niemand minder dan sterrenchef Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop gaf onze leerlingen 4RK een workshop over verse worsten maken.

  • Restaurant en Keuken

Topchef Wouter Keersmaekers geeft workshop aan 4RK

De leerlingen van het 7de jaar bakkerij gingen op bijscholing bij Puratos. Een dag vol inspireren en nieuwe ideeën voor volgende creaties. Puratos heeft een ijzersterke reputatie wat betreft het ontwikkelen van innovatieve ingrediënten en oplossingen voor bakkers, patissiers en chocolatiers.

  • Banketbakkerij en Chocoladeverwerking
  • Brood- en banketbakkerij
  • Brood- en banketbakkerij en confisserie

7BAK ging op bijscholing bij Puratos

Tijdens de oriëntatieloop in Hofstade kwam 3 BAK een herder met zijn kudde schapen tegen. Het werd één van de vele fijne momenten van een mooie herfstdag in het bos.

  • Brood- en banketbakkerij

3BAK ontmoet schaapherder

Het sierstuk van Iris uit het 7de jaar bakkerij wordt vanaf zondag tentoongesteld op de bakbeurs BIBAC in Antwerpen.

  • Brood- en banketbakkerij

Een pronkstuk van 7BAK op bakbeurs BIBAC

Voor het tweede jaar op rij organiseerden we voor onze derde- en vijfdejaars een heuse SPARTAplus RUN.

  • Toerisme
  • Gespecialiseerd recreatiemedewerker
  • Onthaal en Recreatie
  • Architecturale en binnenhuiskunst
  • Bio-esthetiek
  • Brood- en banketbakkerij en confisserie
  • Business economics
  • Business economics & communication
  • Communicatie en Media
  • Fotografie
  • Grootkeuken
  • Network & IT
  • Office
  • Office & retail
  • Publiciteit en etalage
  • Publiciteitsgrafiek
  • Retail
  • Restaurant en keuken
  • Schoonheidsverzorging
  • Toegepaste beeldende kunsten
  • Brood- en banketbakkerij
  • Hotel
  • Restaurant en Keuken
  • Fotografie

SPARTAplus RUN 2019: alweer een succes!